Web Analytics Made Easy - Statcounter

شنیده‌ها حاکی است که قرار است، سکان شرکت ملی صنایع مس ایران که شرکت مهم و اثرگذار است، در دولت مردمی سیزدهم به دست یکی از عناصر شناخته‌شده حزب کارگزاران سازندگی سپرده شود. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، صادرات 1.5میلیارد دلاری در یک سال، تولید حدود 300هزار تنی، فروش حدود 80هزار میلیارد تومانی و قرار گرفتن در رتبه 7 جهان در حوزه ذخایر مس با ذخیره 8میلیارد تنی، در وضعیتی که پیش‌بینی‌ شده مصرف مس در جهان در سال 2025 نسبت به سال 2020، به‌مقدار 3.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

257 هزار تن افزایش یابد، از اهمیت شرکت ملی صنایع مس ایران خبر می‌دهد، شرکتی که در بورس هم با نماد «فملی» با سرمایه ثبتی 40هزار میلیارد تومان بزرگ‌ترین شرکت از نظر سرمایه ثبت‌شده می‌باشد.

باتوجه به پیش‌بینی افزایش تقاضای در سال‌های آینده، مس یکی از عوامل کلیدی حرکت به‌سمت توسعه پایدار است زیرا دولت‌ها بیشتر برای طرح‌های سبز هزینه خواهند کرد. دلیل این افزایش تقاضا برای مس، کاربرد آن در انرژی‌های سبز از ایستگاه‌های شارژ گرفته تا نیروگاه‌های خورشیدی است و انتظار می‌رود در بازه 10 ساله تا سال 2030، مصرف مس در بخش انرژی‌های سبز تا 5 برابر رشد کند.

در این شرایط و در حالی که شرکت ملی مس طی سالهای گذشته به‌لحاظ تولید، فروش، صادرات، درآمدهای ارزی، رونق‌دهی به بازار سرمایه و سرمایه‌گذاری در حوزه‌های اکتشاف و حفاری، نقش مهمی در اقتصاد کشور داشته است و علی‌رغم اینکه هم عنصر مس و هم شرکت ملی مس تحت تحریم ظالمانه آمریکا بودند، این صنعت توانسته است کمک قابل‌توجهی به تأمین بخشی از درآمدهای ارزی کشور کند، حال خبر می‌رسد که قرار است سکان این شرکت مهم و اثرگذار در دولت مردمی سیزدهم به دست یکی از عناصر شناخته‌شده حزب کارگزاران سازندگی سپرده شود.

درحالی که این صنعت راهبردی می‌تواند سالانه بیش از 10 میلیارد دلار درآمد ارزی باکیفیت برای کشور داشته باشد، ولی به‌نظر می‌رسد که اهمیت این صنعت هنوز در دولت سیزدهم به‌ درستی مورد توجه قرار نگرفته و برخی خبرها حاکی است، جمشید ملارحمن که ارتباطات نزدیک با برخی مسئولان ارشد دولت قبل دارد، قرار است مدیریت یکی از پولسازترین شرکت‌های کشور را در "دولت مردم" به‌دست بگیرد، که پیامی منفی به آینده صنعت مس ایران خواهد بود و به‌نظر می‌رسد مسئولان امر در دولت و وزارت صمت، در صورتی که چنین خبری صحت داشته باشد، باید در این انتصاب بازنگری کنند.

خبرهای جسته و گریخته نیز حاکی است که این شرکت، طی سالهای اخیر به‌دلیل حجم منابع مالی گسترده، تحت فشارهای متعدد سیاسیون برای دست‌اندازی بوده است که در مقابل آن مقاومت شده است و نشان می‌دهد شخص رئیس جمهور باید در انتصاب مدیر ارشد چنین شرکتهای بزرگی نظارت مستقیم داشته باشد.

انتهای پیام/+

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اقتصاد اقتصاد شرکت ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۹۶۰۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موشک با سوخت موم شمع به مدار رفت

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از رویترز، شرکت آلمانی هایمپولس (HyImpulse) برای نخستین‌بار با موفقیت یک موشک دوستدار محیط‌زیست را با قابلیت حمل ماهواره‌های تجاری در یک پرواز آزمایشی زیر مداری به فضا پرتاب کرد.

ماریو کوبالد، مدیر اجرایی این شرکت در بیانیه‌ای گفت: ما نشان می‌دهیم که آلمان به عنوان یک کشور مهم در صنعت هوایی و نقطه عطف اروپا در این صنعت می‌تواند تاثیرگذار باشد و اقدامات عظیمی را به ثمر بنشاند.

 

موشک آزمایشی این شرکت که ۱۲ متر طول و ۲.۵ تن وزن دارد، موسوم به «اس‌آر۷۵» (SR۷۵) است و حدود بامداد جمعه به وقت گرینویچ از یک سایت پرتاب در کونیبا، استرالیای جنوبی بلند شد.

به گفته محققان، این موشک می‌تواند ماهواره‌های کوچک با وزن تا ۲۵۰ کیلوگرم (۵۵۱ پوند) را تا ارتفاع ۲۵۰ کیلومتری (۱۵۵ مایل) حمل کند، در حالی که سوخت آن توسط پارافین یا موم شمع و اکسیژن مایع تامین شده است.

طبق گفته‌های این استارت‌آپ آلمانی، پارافین می‌تواند به عنوان سوخت جایگزین ارزان‌تر و ایمن‌تر برای موشک‌ها استفاده شود و هزینه‌های حمل و نقل ماهواره‌ای را تا ۵۰ درصد کاهش دهد.

این موشک با استفاده از مواد اولیه ساده‌ای مانند موم شمع به عنوان سوخت خود، به جای استفاده از سوخت‌های فسیلی مانند گاز به فضا پرتاب شد.

این تکنولوژی نوآورانه نشان می‌دهد که با استفاده از منابع طبیعی و پایدار می‌توان به پیشرفت‌های بزرگی در حوزه سفر‌های فضایی دست پیدا کرد. این امر همچنین می‌تواند به کاهش آلودگی محیط زیست و افزایش پایداری در صنعت فضایی کمک کند.

پرتاب موفقیت‌آمیز این موشک به فضا البته تنها یک گام اولیه است و این فناوری نیاز به توسعه و بهبود دارد، اما این اتفاق نشان می‌دهد که ایده‌های نوآورانه و پایدار می‌توانند به واقعیت تبدیل شوند و به دانشمندان و متخصصان کمک کنند تا مسیر بیشتری به سوی توسعه پایدار طی کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مصوبه شورای عالی انرژی درباره ممنوعیت تبلیغ کولرهای پرمصرف
  • تشکیل سالانه ۶۰ هزار پرونده قضایی در وزارت نیرو
  • موشک با سوخت موم شمع به مدار رفت
  • پیروزی تیم فوتسال در مسابقات شرکت‌های تابعه منطقه پنج صنعت نفت
  • یزد؛ میزبان غول‌های صنعت نساجی
  • خبر مهم از قانون کار و قرارداد کارگران/ وزیر کار: اصلاح قانون کار و دائمی شدن قرارداد کارگران در نوبت رسیدگی هیات دولت است
  • چرا چینی‌ها به بازار مسکن نیامدند؟ / پورحاجت: سرمایه‌های بخش خصوصی در دیوان‌سالاری‌های ناکارآمد بخش دولتی حبس می‌شود؛ کسی هم خیالش نیست
  • برای حل مشکلات تعاونی های مسکن چابهار عزم جدی وجود دارد
  • آغاز خرید گندم و کلزا در مناطق گرمسیری استان کرمانشاه
  • پیشنهاد اصلاح موادی از قانون کار برای حمایت از کارگران